برگزاری آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان در قم

چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان با استقبال گسترده پژوهشگران حوزه و دانشگاه همراه بود. آیت الله سبحانی در پیامی به این گردهمایی، از حضور محققان و به ویژه بانوان فرهیخته ابراز خرسندی کرده و از برگزارکنندگان، علی الخصوص جامعه الزهرا(س)، قدردانی نمودند. ایشان با اشاره به اهمیت قلم و نگارش در تاریخ بشریت و تأکید بر فرموده امام صادق(ع) مبنی بر نیاز انسان در عصر فتنه به انس با کتاب، بر جایگاه رفیع آموزش و پژوهش در آموزه های اسلامی تأکید کردند. حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) به عنوان الگوهای برجسته زنان مسلمان معرفی شدند و بر لزوم تولید آثاری فاخر که پاسخگوی چالش های فکری بشر معاصر باشد، تأکید گردید. ایشان همچنین بر ضرورت شناسایی استعدادهای زنان و مقابله با الگوهای نامناسب غربی تأکید ویژه ای داشتند.

مدیر جامعه الزهرا(س)، سرکار خانم برقعی، به نقش تعیین کننده این همایش در ارتقای معنویت خانواده و رشد علمی بانوان اشاره کرد. رشد سه برابری آثار رسیده به همایش، گواه موفقیت چشمگیر انقلاب اسلامی در فراهم آوردن زمینه حضور بانوان در عرصه های علمی است؛ با این حال، ایشان به نیاز به تلاش بیشتر برای پیشرفت در زمینه پژوهش های علمی و نگاه به خانواده اشاره کردند. به گفته وی، حرکت به سمت تمدن اسلامی نیازمند تولید آثاری در سطح جهانی و ارائه پاسخ های روشن و متقن به چالش های معاصر است. با وجود گام های مثبت برداشته شده پس از انقلاب، ایشان بر لزوم تسریع در تربیت پژوهشگران و نویسندگان زن تأکید داشتند و خواستار فراهم شدن زمینه های مناسب و عادلانه برای شکوفایی استعدادهای بالقوه خواهران طلبه و حمایت از پژوهشگران زن در مجامع علمی شدند. این حمایت‌ها باید شامل اختصاص بودجه و ابزارهای نوین پژوهشی باشد. همایش کتاب سال، فرصتی ارزشمند برای معرفی آثار بانوان و پاسخگویی به نیازهای جامعه به شمار می رود.

معاون پژوهش جامعه الزهرا(س)، خانم شاکری، از ارسال 866 اثر به دبیرخانه همایش خبر داد که پس از داوری، 28 اثر برگزیده، 7 اثر در رتبه های برتر، 16 اثر شایسته تقدیر و 5 اثر شایسته تحسین انتخاب شدند. وی به رشد چشمگیر آثار رسیده در مقایسه با دوره های قبل اشاره کرد (از 364 اثر در دوره اول به 866 اثر در دوره چهارم) و از ارتقای سطح علمی آثار ارسالی ابراز خرسندی نمود. اکثر شرکت کنندگان از تحصیلات عالی برخوردار بودند.

دبیر علمی همایش، خانم زاهدی فر، بر نقش همایش در تحقق رسالت جامعه الزهرا(س) در بررسی نقش زنان در گسترش معارف دینی و حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی تأکید کرد. وی از ارزیابی دقیق آثار در چهار مرحله و افزایش چشمگیر کیفیت آثار ارسالی خبر داد و بر ظرفیت جامعه الزهرا(س) در سفارش و تولید آثار علمی و فاخر به ویژه در حوزه زن، خانواده و مقاومت اشاره کرد. در پایان همایش، از برگزیدگان با اهدای لوح و هدایایی تقدیر شد.

مجله خبری کانون قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا