## قم: جهش صنعتی با نگاه به آینده
استان قم با اتکا به ظرفیت های صنعتی خود، گام های بلندی در مسیر توسعه و رونق اقتصادی برداشته است. اخیراً، با تخصیص سهمیه ارز برای نوسازی ماشین آلات در واحدهای صنعتی، بستر لازم برای ارتقا تولیدات و افزایش قدرت رقابت در بازارهای صادراتی فراهم شده است.
اکبر ابدالی، با تأکید بر اهمیت نوسازی تجهیزات در واحدهای صنعتی، از تلاش های مستمر برای جذب این سهمیه ارز به استان خبر داده است. وی با اشاره به محدودیت های موجود، از تلاش های مستمر برای تداوم تخصیص ارز و استفاده واحدهای صنعتی از این امکان برای بهبود کمی و کیفی تولیدات خود خبر داده است.
در همین راستا، از ابتدای سال تا پایان مهرماه، ۱۱۰ پروانه بهره برداری از طرح های صنعتی در قم صادر شده است. این طرح ها شامل ایجاد واحدهای صنعتی جدید و توسعه واحدهای موجود است و با سرمایه گذاری ۵۶ هزار و ۸۱۵ میلیارد ریال، زمینه اشتغالزایی برای ۴ هزار و ۷۵۸ نفر را فراهم کرده است.
۶۵ مورد از این پروانه ها مربوط به ایجاد واحدهای صنعتی جدید با سرمایه گذاری ۳۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۱ هزار و ۵۹۳ نفر است. همچنین ۴۵ پروانه دیگر برای توسعه واحدهای صنعتی موجود با سرمایه گذاری ۲۲ هزار و ۹۷۵ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۳ هزار و ۱۶۵ نفر صادر شده است.
وجود امکانات فنی و زیرساختی مناسب در شهرک های صنعتی قم، فضایی مناسب برای فعالیت های تولیدی در حوزه های مختلف را فراهم کرده است. همچنین، نزدیکی این شهرک ها به پایتخت و بازارهای مصرف کشور و امکان صادرات به کشورهای هدف، زمینه را برای فعالیت اقتصادی سودآور در این استان فراهم کرده است.
استان قم دارای ۷ شهرک صنعتی و ۴ ناحیه صنعتی است که هر کدام موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال دارند. نزدیک به ۲ هزار واحد بهره بردار در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته های مختلف صنعتی مشغول به فعالیت هستند.