در مراسمی با حضور وزیر علوم، ضرورت تولید نظریات بومی در علوم انسانی مورد تاکید قرار گرفت. حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن تاکید بر لزوم آشنایی با نظریات غربی، بر جسارت در اندیشیدن و تولید نظریات اسلامی در این حوزه پافشاری کرد. وی از تولید بیش از ۸۰ نظریه در این زمینه خبر داد که حاصل تلاش دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور است.
ایشان همچنین بر اهمیت توجه به آموزههای دینی در حکمرانی تاکید نموده و بر نقش اسلام در ارائه الگوهای حکومتی اشاره کرد. محمدجواد لاریجانی، رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادین، نیز بر ضرورت استفاده از نظام معرفتی اسلامی در فهم پدیدهها و بهرهگیری از منابع داخلی تاکید کرد. وی همچنین بر اهمیت توجه به چارچوبهای نظری در تحلیل پدیدههای اجتماعی اشاره داشت. لاریجانی در مورد قانون عفاف و حجاب نیز به بیان نظری پرداخت.
مقاومت در برابر سلطه گری نیز از دیگر محورهای این مراسم بود. لاریجانی، با اشاره به مقاومت حماس در برابر رژیم صهیونیستی، بر ضرورت قیام مظلومان علیه ستمگران تاکید کرد و به پیشرفتهای کشور در سایه ولایتمداری و مردمسالاری اشاره کرد و بر مقاومت ملت ایران در برابر توطئههای دشمنان تاکید نمود.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، نیز بر اشراف کامل بر مصادر اصلی معارف دینی، یعنی قرآن و عترت، برای نظریهپردازی در علوم انسانی اسلامی تاکید کرد. وی با اشاره به توانایی متفکران اسلامی در پیشگامی در عرصههای علمی با استفاده از علم جدید و تفکر خردگرایانه اسلامی، به دوره تسلط مسلمانان بر جهان علم اشاره کرد.
در این مراسم همچنین از پوستر همایش ملی حاشیهنشینی رونمایی شد؛ همایشی که قرار است با محوریت فعالیتهای میدانی، تحقیقاتی و پژوهشی کاربردی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شود.