در ۱۱ ماهه نخست سال جاری، استان قم شاهد جهش قابل توجهی در فعالیتهای صنعتی و صادرات بوده است. به گفته اسفندیار دریکوندی، محصولات تولیدی قم به بیش از ۳۰ کشور از جمله عراق، امارات، افغانستان، روسیه، پاکستان، آذربایجان، چین، ترکیه، هند و گرجستان صادر شدهاند. این کالاها تنوع چشمگیری دارند و از مواد شیمیایی و غذایی تا لوازم خانگی را شامل میشوند؛ در مجموع ۳۱ نوع محصول به بازارهای جهانی راه یافتهاند.
رشد قابل ملاحظه فعالیتهای تولیدی و تجاری در سالهای اخیر، به اولویت قرار گرفتن تولید کالاهای صادراتی در واحدهای صنعتی استان قم منجر شده است. در حال حاضر، محصولات قم در رقابت تنگاتنگی با کالاهای مشابه خارجی در بازارهای بینالمللی قرار دارند.
در این راستا، تا پایان آبان ماه ۱۲۸ پروانه بهرهبرداری برای طرحهای صنعتی جدید و توسعه واحدهای تولیدی موجود در قم صادر شده است. این پروانهها زمینه اشتغال حدود ۶ هزار نفر را فراهم آورده و بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری را به خود اختصاص دادهاند.
شهرکهای صنعتی قم با زیرساختهای فنی و لجستیکی مناسب، موقعیت استثنایی برای سرمایهگذاری فراهم کردهاند. مجاورت با پایتخت و بازارهای داخلی و همچنین دسترسی آسان به بازارهای صادراتی، فرصتهای سودآوری فراوانی را برای سرمایهگذاران به ارمغان میآورد.
استان قم دارای هفت شهرک صنعتی (شکوهیه، الغدیر، شهاب، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه، فناوری اطلاعات و ارتباطات) و چهار ناحیه صنعتی (خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود) و همچنین دو شهرک صنعتی غیردولتی است. در مجموع، نزدیک به ۲ هزار واحد تولیدی با بیش از ۵۷ هزار نفر شاغل در این شهرکها و نواحی صنعتی مشغول به فعالیت هستند و هر یک از این مناطق، پتانسیل عظیمی برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی دارد.