وضعیت برق قم، نیازمند سرمایهگذاری گسترده در انرژیهای پاک
استان قم با وجود مصرف بالای انرژی الکتریکی، با چالش کمبود ظرفیت نیروگاهی مواجه است. به گفتهی حمید رمضان دهنوی، قائم مقام شرکت توزیع نیروی برق قم، الگوی مصرف خانگی در استان با میانگین ۳۵۸۰ کیلووات ساعت، بالاتر از میانگین کشوری است. این در حالیست که سرمایه گذاری و توسعهی زیرساختهای نیروگاهی به اندازه کافی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به پیشرفتهای تکنولوژی و تغییرات فرهنگی، بر امکان کاهش ۱۵ درصدی مصرف برق تأکید کرد و راهکارهای نوین مدیریت مصرف را ضروری دانست.
رمضان دهنوی با اشاره به پتانسیل بالای قم در زمینهی انرژیهای تجدیدپذیر، به ویژه انرژی خورشیدی، گفت: با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، فرصت بینظیری برای جذب سرمایهگذاری در این بخش وجود دارد. وی از راهاندازی ۲۲ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۹۰ کیلووات در بخش اداری و همچنین ۱۲۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی در بخش کشاورزی خبر داد.
دهنوی بر ضرورت توسعهی استفاده از منابع انرژی نو تأکید کرد و افزود: سرمایهگذاری در این عرصه، نه تنها فشار از روی شبکهی برق را کاهش میدهد، بلکه آیندهای پایدارتر و امنتر را برای استان قم تضمین خواهد کرد. این امر نیازمند برنامهریزی دقیق و حمایتهای لازم از سوی مسئولان است.