رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از برگزاری پنجمین دوره کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴ در ایران خبر داد.
حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی در نشست هماهنگی این کنفرانس بینالمللی که روز گذشته برگزار شد، اهداف اصلی این رویداد علمی را معرفی دستاوردها و یافتههای پژوهشی داخلی و بینالمللی، رصد تحقیقات انجام شده در حوزه دین، قانون و هوش مصنوعی، ایجاد شبکه علمی میان پژوهشگران داخلی و خارجی، تبادل دیدگاههای فکری مرتبط با فقه، قانون و هوش مصنوعی، شناسایی مشکلات و چالشها، ارائه راهکارهای تقنینی و در نهایت، توسعه و ارتقای علمی عنوان کرد.
وی با تاکید بر بهرهگیری از ظرفیتهای حوزه و دانشگاه، شناسایی چهرههای نوآور بینالمللی در داخل و خارج از کشور، توجه به نوآوریهای علمی، استفاده از ادبیات مشترک شیعه و اهل سنت و دعوت از مراکز علمی معتبر جهانی، به ویژه جهان اسلام، به عنوان رویکردهای اصلی این کنفرانس یاد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم قرارگیری ایران در جمع ده کشور برتر هوش مصنوعی جهان، برشهای تقنینی و شرعی این حوزه را از زیرساختهای اساسی این هدف دانست که باید توسط مجلس شورای اسلامی انجام شود و این کنفرانس نیز در همین راستا حرکت خواهد کرد.
نهاوندی با اشاره به روند قانونگذاری کشورهای مختلف در زمینه هوش مصنوعی، اعلام کرد که تاکنون حدود ۳۲ کشور جهان قوانین اجرایی در این زمینه دارند، ۲۹ کشور در حال تصویب قانون هستند و ۵۳ کشور نیز اقدامات اولیه برای تدوین قوانین مربوط به هوش مصنوعی را آغاز کردهاند. وی برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی را از همین منظر حائز اهمیت دانست.
آیت الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس پیشین مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز در این نشست، با تاکید بر جایگاه ویژه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در مجامع علمی داخلی و خارجی، پیام اصلی سلسله کنفرانسهای بینالمللی فقه و قانون را حرکت فقه به سوی قانون و مبتنی بودن قانون بر فقه عنوان کرد.
وی با اشاره به ضرورت جدی گرفتن نحوه مواجهه با هوش مصنوعی، قدرت آینده را مبتنی بر این عنصر دانست و بر لزوم توجه جدی به جنبههای تعامل هوش مصنوعی با علوم اسلامی، قانون، فرهنگ و اخلاق در کنار جنبههای فنی آن تاکید کرد.

مبلغی با بیان اینکه هوش مصنوعی تحولات عظیمی را در آینده رقم خواهد زد، محورهای اصلی پنجمین کنفرانس بینالمللی فقه، قانون و هوش مصنوعی را پرداختن به فقه هوش مصنوعی، اجتهاد و هوش مصنوعی، تنفیذ و تطبیق و اجرای هوش مصنوعی توسط فقه در جامعه و تعامل فقه با پدیدههای اجتماعی برشمرد.
همچنین، حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی با صدور حکمی، آیت الله احمد مبلغی را به عنوان رئیس پنجمین کنفرانس بینالمللی «فقه، قانون و هوش مصنوعی» منصوب کرد که قرار است در پاییز ۱۴۰۴ به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ایران برگزار شود.
در این حکم، نهاوندی ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس با اعتبار علمی و تعاملات موثر با مراکز داخلی و بینالمللی، به دستاوردهای علمی مرتبط با اهداف مجلس شورای اسلامی و رسالت مرکز تحقیقات اسلامی منجر شود.
مرکز تحقیقات اسلامی مجلس پیش از این چهار کنفرانس بینالمللی با موضوعات «فقه و قانون»، «رابطه اخلاق و قانون»، «فقه، قانون و واقعیتهای اجتماعی» و «حکمرانی دینی و تنظیمگری در مسائل اساسی جهان معاصر» را با حضور شخصیتهای برجسته علمی داخلی و خارجی برگزار کرده است.
اخبار استان قم را در مجله خبری کانون قم بخوانید
بیشتر بخوانید
وعده استاندار قم برای حل مسائل شهرک صنعتی ثامن
رئیس دانشگاه قم: جهاد دانشگاهی، طلایهدار درمان ناباروری با رویکرد اخلاقی
قم میزبان همایش ملی پیرامون ابعاد اخلاقی، فقهی و حقوقی درمان ناباروری