تداوم آلودگی هوا در استان قم؛ بیماران از منزل بیرون نروند

وضعیت بحرانی آلودگی هوا در قم؛ زنگ خطری برای سلامت شهروندان

شهر قم این روزها نفس نمی‌کشد. آلودگی هوا، مهمان ناخوانده‌ای است که سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته است. پس از 52 روز گرد و غبار در بهار و تابستان، اینک وارونگی دما در پاییز و زمستان، وضعیت را وخیم‌تر کرده است. هوای ناسالم قم در هفته گذشته به طور مداوم ادامه داشته و زندگی را برای گروه‌های آسیب‌پذیر، به ویژه کودکان و سالمندان، دشوار کرده است.

امروز جمعه، هفتم دی ماه، شاخص کیفیت هوا (AQI) در قم به عدد 129 رسیده و به دلیل غلظت بالای ذرات معلق (PM2.5) در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد. دانشگاه علوم پزشکی قم هشدار داده است که افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ریوی باید از فعالیت‌های طولانی مدت در فضای باز خودداری کنند.

استاندار قم پیشتر با اشاره به افزایش قابل توجه روزهای گرد و غبار در سال جاری، نسبت به افزایش بیماری‌های تنفسی هشدار داده و بر اهمیت همکاری دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برای حل این معضل تاکید کرده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که از 30 هزار هکتار اراضی بحرانی قم، تنها 13 هزار هکتار آن تاکنون احیا و بیابان‌زدایی شده است. مدیرکل سابق محیط زیست استان، ضمن اشاره به کمبود اعتبارات و عدم تخصیص حقابه‌های زیست محیطی، خشکسالی و برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی را از عوامل اصلی گسترش کانون‌های گرد و غبار دانسته است. وی همچنین به شناسایی و پیگیری بیش از 100 منبع آلاینده اشاره کرده است.

به گفته وی، 300 هزار هکتار از مساحت استان قم مستعد تولید گرد و غبار است و 105 هزار هکتار آن به کانون‌های بحرانی تبدیل شده که 40 هزار هکتار آن در وضعیت فوق بحرانی قرار دارد. بازگرداندن وضعیت به حالت طبیعی، نیازمند اقدامات گسترده و پرهزینه است. این بحران، نه تنها یک مشکل زیست محیطی، بلکه مسئله‌ای جدی برای سلامت، اقتصاد و کیفیت زندگی مردم قم است که نیازمند توجه جدی مسئولین و همکاری همه جانبه است.

مجله خبری کانون خبری قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا