سازمان جهاد کشاورزی قم با برگزاری جشنوارههای متعدد، کشاورزی استان را متحول میکند. این جشنوارهها که به عنوان ابزاری کارآمد برای آموزش و انتقال دانش نوین کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، انگیزه کشاورزان را تقویت کرده و آخرین دستاوردهای علمی و فنی را در اختیار آنان قرار میدهند. این رویدادها فضایی بینظیر برای تبادل نظر و تعامل میان محققین، کارشناسان، مروجان و بهرهبرداران پیشرو فراهم میآورند و به ارتقاء کیفی و کمی محصولات کشاورزی استان قم کمک شایانی میکنند.
محمد رضا حاجی رضا، در این خصوص اشاره کرد که در سالهای اخیر جشنوارههایی با محوریت محصولات مختلفی همچون پسته، انگور، گیلاس، انار، گل محمدی و آبزیان برگزار شده است که با استقبال چشمگیر کشاورزان و روستاییان روبرو گشتهاند. بخش کشاورزی قم، با تولیدات قابل توجه خود، جایگاهی ممتاز در سطح کشور دارد. این استان رتبه ششم تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ و رتبه سوم تولید توت را در اختیار دارد و در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر نیز رتبههای ملی کسب کرده است.
بخش کشاورزی، ۶ درصد از ارزش افزوده استان قم را تشکیل میدهد و بهطور مستقیم و غیرمستقیم برای ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده است. میزان تولید سالانه محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و گلخانهای استان قم بیش از ۸۵۰ هزار تن است. لازم به ذکر است که بیش از نیمی از اشتغال روستاییان استان قم در حوزه کشاورزی متمرکز است. این امر نشان از اهمیت حیاتی این بخش در اقتصاد و معیشت روستاییان استان دارد.