شرکت املاح ایران علت گردوخاک تالاب میقان را گردن قم انداخت

فعالیت‌های شرکت املاح ایران در تالاب میقان و اثرات زیست‌محیطی آن

مسعود رضوانی فرد، مدیر کارخانه املاح معدنی ایران، در گفتگویی با اشاره به شیوه استخراج مواد معدنی از تالاب میقان، جزئیات فعالیت‌های این شرکت را تشریح کرد. وی تأکید کرد که برداشت مواد معدنی تنها در سه ماه از سال (تیر تا مهر) انجام می‌شود و در ۹ ماه دیگر به دلیل حضور پرندگان مهاجر، فعالیت‌ها کاملاً متوقف می‌گردد. این فعالیت‌ها، با رعایت ضوابط زیست‌محیطی و با استفاده از بیل مکانیکی و به نحوی انجام می‌گیرد که کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. مواد استخراج شده در سه ماه تعیین شده، دپو شده و در ماه‌های بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رضوانی فرد با اشاره به رطوبت بالای مواد معدنی (۳۵ تا ۴۵ درصد)، تصریح کرد که در فرآیند استخراج، هیچ ریزگردی تولید نمی‌شود و حتی دپوهای موجود نیز فاقد ریزگرد هستند. وی همچنین بر آبیاری منظم مسیر تردد کامیون‌ها تأکید کرد و خاطرنشان ساخت که براساس گزارشات اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، منشأ اصلی گرد و غبار منطقه، نه فعالیت‌های شرکت املاح، بلکه زمین‌های اطراف تالاب است که به دلیل وجود املاح، فاقد پوشش گیاهی هستند.

شرکت املاح ایران، برای مقابله با گرد و غبار، اقدام به تولید محلول کلرید کلسیم (مالچ سبز) می‌کند. رضوانی فرد پیشنهاد استفاده از این محلول به عنوان راهکاری زیست‌محیطی در بخشی از تالاب را مطرح کرد و افزود که این محلول جاذب رطوبت بوده، برای جاده‌های خاکی مناسب است و با محیط زیست سازگار می‌باشد. آزمایش نمونه این روش با تأیید سازمان حفاظت محیط زیست، در قسمتی از تالاب انجام خواهد شد.

مدیر کارخانه املاح معدنی ایران با اشاره به انجام بیش از ۱۰ پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشگاه‌ها و سازمان‌های مختلف، تأکید کرد که هدف از این پژوهش‌ها بررسی تأثیر فعالیت‌های شرکت بر تالاب و میزان سهم آن در تولید ریزگردها بوده است. وی با بیان اینکه شرکت املاح ایران در فهرست واحدهای آلاینده قرار ندارد و به‌طور مستمر پایش می‌شود، میزان برداشت سالانه مواد معدنی را ۷۵۰ هزار تن ذکر کرد و افزود که این میزان توسط سازمان صنعت و معدن به‌طور دقیق رصد می‌شود.

رضوانی فرد در ادامه، به رطوبت بالای دپوهای سالانه (بیش از ۴۰ درصد) و فرایند فیزیکی و غیرشیمیایی فرآوری اشاره کرد که مانع از ایجاد ریزگرد می‌شود و تنها ۲۵ درصد آن سولفات سدیم است. وی همچنین به پایش‌های فصلی و بدون اطلاع قبلی آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست اشاره کرد و از عدم آلودگی زیست محیطی در طول ۲۵ تا ۲۶ سال فعالیت شرکت خبر داد. مصرف آب این شرکت نیز بسیار کم و بهینه است و آب مصرف شده مجدداً به چرخه تولید بازگردانده می‌شود.

مجله خبری کانون قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا