صحیفه سجادیه ظرفیت بالایی برای تولید اثر هنرمندانه دارد

## صحیفه سجادیه، گنجینه‌ای از هنر و معرفت

در هفتمین نشست علمی “صحیفه پژوهی” که در پژوهشکده مطالعات تقریبی قم برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی وافی، مدیر بنیاد بین المللی صحیفه سجادیه، به اهمیت این کتاب ارزشمند و اولین میراث مکتوب شیعه اشاره کرد.

وی با بیان اینکه صحیفه سجادیه از ابتدا به عنوان یک کتاب مستقل تدوین شده است، به املا کردن آن توسط امام سجاد (ع) برای دو فرزند خود اشاره کرد. این نشست با حضور استاد مهدی توکلیان، مدیر نهاد کتابخانه های عمومی استان قم، به عنوان سخنران اصلی، به بررسی نقش هنر و رسانه در ترویج مفاهیم بالای این کتاب پرداخت.

دبیر نشست صحیفه پژوهی با اشاره به توانایی های ویژه انسان، به نیاز او به طلب و سؤال و دعا در مسیر معرفت اشاره کرد. وی دعا را نوعی ارتباط با بی نهایت دانست که با تمرکز انسان در یک نقطه و توجه به ظرفیت های درونی او همراه است.

حجت الاسلام والمسلمین وافی به هنر بالای ادعیه صحیفه سجادیه اشاره کرد و آن را نمونه ای از هنر معصوم دانست. وی با تاکید بر ارزش بالای این اثر ادبی کلاسیک در قرن اول هجری، به نیاز به پژوهش های بیشتر در این زمینه اشاره کرد.

استاد توکلیان با طرح این سؤال که “به چه کسی می گویند باسواد؟”، به تعریف سواد در دنیای امروز پرداخت. وی با اشاره به تعریف یونسکو از 12 سواد برای شهروندان، به اهمیت سواد رسانه و سواد عاطفی اشاره کرد.

توکلیان با تاکید بر نقش هنر در ایجاد تغییر، به اهمیت رسانه در عصر امروز اشاره کرد و منبر و هیئات را به عنوان اولین رسانه های شیعه معرفی کرد. وی با بیان اینکه هر چیزی که در دنیای امروز به تلفن های هوشمند ختم نشود، محکوم به شکست است، به ضرورت تغییر در جهان امروز اشاره کرد.

این پژوهشگر با تاکید بر ضرورت پژوهش و ذائقه سنجی در مرحله پیش تولید یک اثر، به نقش انسان رسانه ها در دنیای امروز اشاره کرد. وی با بیان اینکه قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با زبان فطرت سخن می گویند، به ضرورت انتقال مفاهیم بلند این کتب به زبان هنر و با توجه به نیاز واقعی مخاطبان اشاره کرد.

توکلیان با تاکید بر اهمیت کتاب خوانی و توصیه رهبری به مطالعه صحیفه سجادیه، به ضعف تولیدات موفق در حوزه صنایع فرهنگی آیینی مبتنی بر این کتاب اشاره کرد. وی با بیان اینکه برای نسل جدید باید با زبان هنر و محصولات چند رسانه ای در کمترین زمان ممکن آشنایی با معارف را حاصل کرد، به اهمیت انتقال مفاهیم صحیفه سجادیه با کمک هنرمندان اشاره کرد.

توکلیان با تاکید بر اینکه کشور شیعه ایران و قم در نگاه رسانه های جهان مورد توجه ویژه هستند، به ضرورت تبدیل هر پژوهشی در این شهر به یک اثر هنرمندانه برای جلب توجه جهان اشاره کرد. وی با بیان اینکه هنرمندان آزاده باید بتوانند از مفاهیم بلند کتبی مانند صحیفه سجادیه برای تولید اثر استفاده کنند، به اهمیت این کتاب در جهان امروز اشاره کرد.

کانون خبری قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا