کاربردهای محیط کشت نوترینت آگار

0

محیط کشت نوترینت آگار یک محیط کشت غنی است که امکان جداسازی و رشد اولیه باکتری ها را فراهم می کند. در کارهای آموزشی، تحقیقاتی و طبی استفاده می شود. این محیط کشت در مراکز فروش مواد شیمیایی در تهران به صورت پودر به فروش میرسد. شما می‌توانید این ماده شیمیایی را از شرکت معتبر دایا اکسیر تهیه نمایید.

توضیحات محیط کشت نوترینت آگار

در میکروبیولوژی محیط کشت نوترینت آگار جزء محیط های کشت عمومی محسوب می شود که امکان رشد طیف وسیعی از باکتری ها و قارچ ها را فراهم می کند.

نوترینت آگار محیط کشتی بسیار غنی است که تمام منابع لازم برای رشد میکروارگانیسم ها را دارد. این محیط از عصاره گوشت گاو یا عصاره مخمر (تامین کننده ویتامین ها، کربوهیدرات ها، نمک ها و …)، پپتون (منبع نیتروژن) و سدیم کلرید تشکیل شده است.

pH محیط کشت نوترینت آگار رو 7 تنظیم می شود که خنثی است. به طور کلی این محیط کشت به صورتی تهیه شده است که امکان رشد میکروارگانیسم های سختگیر را نیز فراهم بیاورد.

محیط کشت نوترینت آگار.

Nutrient agar حاوی آگار است بنابراین برای تهیه محیط کشت جامد به کار می رود و لازم نیست به آن جداگانه آگار اضافه نمود. بعد از جوشاندن و اتوکلاو کردن مستقیم به داخل پلیت ریخته می شود.

کاربرد محیط کشت نوترینت آگار

در میکروبیولوژی محیط کشت نوترینت آگار یک محیط کشت پایه ای و اولیه محسوب میگردد که کاربردهای مختلفی دارد. این محیط برای کشت اولیه و جداسازی میکروارگانیسم ها از نمونه های زیستی یا محیطی (مانند آب، فاضلاب) بسیار عالی است.

در خطوط کنترل کیفیت محصولات غذایی، می توان از محیط کشت نوترینت آگار برای جداسازی اولیه و شمارش میکروارگانیسم های آلوده کننده استفاده نمود. همچنین برای انجام تست های سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی باکتریها هم در محیط های طبی و هم تحقیقاتی بسیار پرکاربرد است.

kirby bauer method. Antibiotic Sensitivity Test. Methods in Detecting Antimicrobial Resistance using petri dish. multidrug resistance

از Nutrient agar می توان به عنوان یک محیط مناسب برای نگهداری یک یا چند ماهه نمونه های باکتریایی یا قارچی استفاده نمود (داخل یخچال).

به طور کلی می توان گفت محیط کشت نوترینت آگار یکی از پر استفاده ترین محیط های کشت میکروبی است که در محیط های آموزشی، تحقیقاتی و طبی به صورت گسترده استفاده می شود. جداسازی اولیه میکروارگانیسم ها، سنجش تاثیر مواد مختلف روی رشد باکتری ها (مانند نانو ذرات مختلف)، شمارش باکتری ها، خالص سازی نمونه باکتریایی، نگهداری میکروارگانیسم و … تنها بخشی از کاربردهای این محیط کشت عمومی است.

پایان رپورتاژ آگهی – این مقاله یک رپورتاژ آگهی است و توسط سفارش دهنده آن اماده شده است. کانون خبری قم مسئولیتی در خصوص محتوا و خدمات معرفی شده بر عهده ندارد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *