کشت کینوا در قم مورد استقبال قرار گرفت

در استان قم، کشت گیاه ارزشمند کینوا با استقبال کشاورزان روبرو شده است. حاجی رضا، در مصاحبه با ایرنا، به خواص بی‌نظیر این گیاه اشاره کرد: کینوا سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌هاست و به دلیل ارزش غذایی بالا، تقاضای زیادی در بازار دارد. این امر، تولید کینوا را به یک فعالیت اقتصادی سودآور تبدیل کرده است.

برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی قم در سه سال اخیر، بر کشت گیاهان پربازده و سازگار با آب و هوای استان متمرکز بوده و کینوا به عنوان یکی از این گیاهان، مورد توجه قرار گرفته است. امروزه، برخی از کشاورزان پیشرو استان، علاوه بر کشت کینوا، اقدام به فرآوری آن در مزارع خود کرده‌اند که این امر، بازده اقتصادی این محصول را به طور قابل توجهی افزایش داده است.

کینوا، با قدمتی پنج هزار ساله، به عنوان یک غذای سبک و خوش هضم، منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B2، پتاسیم و آهن محسوب می‌شود. نکته قابل توجه، میزان کالری بسیار پایین آن در کنار پروتئین بالای کینواست. علاوه بر دانه، برگ‌های تازه این گیاه نیز به عنوان سبزی مصرف خوراکی دارند.

بخش کشاورزی قم، به عنوان یکی از بخش‌های پیشرو در سطح کشور، در تولیدات مختلف از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. از جمله دستاوردهای این بخش می‌توان به رتبه‌های برتر در تولید گوشت ماهیان خاویاری، خاویار پرورشی، ماهیان زینتی، مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، و توت اشاره کرد.

این بخش، 6 درصد از ارزش افزوده استان را شامل می‌شود و بیش از 50 هزار نفر به طور مستقیم یا غیر مستقیم در آن مشغول به کار هستند. تولید سالانه بخش کشاورزی قم بیش از 850 هزار تن محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و گلخانه‌ای است. روستاییان، ستون اصلی نیروی کار بخش کشاورزی قم را تشکیل می‌دهند و کشاورزی حدود 50 درصد از اشتغال روستاییان استان را به خود اختصاص داده است.

مجله خبری کانون خبری قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا