بخش کشاورزی قم: پیشگامی در امنیت غذایی و تثبیت مالکیت اراضی
سازمان جهاد کشاورزی قم با اقدامات مؤثر خود در سالهای اخیر، گامی بلند در جهت تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی برداشته است. این سازمان با برگزاری جلسات متعدد کمیسیون رفع تداخلات، به رفع ابهامات مالکیتی و صدور اسناد مالکیت برای کشاورزان پرداخته است. در سال ۱۴۰۱، طی ۴۰ جلسه، برای ۱۵۰ هزار و ۹۲۱ هکتار از اراضی ۱۴۱ پلاک سند مالکیت صادر شد. این روند در سال ۱۴۰۲ با برگزاری ۷۷ جلسه و صدور اسناد برای ۳۹۱ هزار و ۱۸۲ هکتار از اراضی ۳۳۹ پلاک، شتاب بیشتری گرفت. تا کنون در سال ۱۴۰۳ نیز ۲۵ جلسه برگزار شده و برای ۶۶ پلاک به مساحت ۲۲۱ هزار و ۸۳۵ هکتار، اسناد مالکیت صادر و به اداره ثبت اسناد و املاک ارسال شده است. این اقدامات نقش مهمی در امنیت اقتصادی و هویت بخشی به فعالیتهای کشاورزی استان ایفا میکند.
تأمین امنیت غذایی، رسالت اصلی سازمان جهاد کشاورزی قم است. این سازمان با همکاری بهرهبرداران و با جدیت از تغییر کاربریهای غیرمجاز جلوگیری میکند. بخش کشاورزی قم با کسب رتبههای برتر کشوری در تولیدات مختلف، از جایگاه ویژهای برخوردار است. از جمله این رتبهها میتوان به رتبه ششم تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، و رتبه سوم تولید توت اشاره کرد.
بخش کشاورزی قم، سهم قابل توجهی در اقتصاد استان دارد. این بخش ۶ درصد از ارزش افزوده استان را تشکیل میدهد و بهطور مستقیم و غیرمستقیم برای ۵۰ هزار نفر اشتغالزایی کرده است. تولید سالانه این بخش بیش از ۸۵۰ هزار تن محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و گلخانهای است. گفتنی است که روستاییان، ستون اصلی نیروی کار کشاورزی قم را تشکیل میدهند و کشاورزی حدود ۵۰ درصد از اشتغال روستاییان استان را به خود اختصاص داده است.