استان قم با دارا بودن پتانسیل عظیم انرژی خورشیدی، گامی بلند در جهت توسعهی این منبع پاک برداشته است. تاکنون، رقمی بالغ بر ۴۷۸ میلیارد تومان در راستای راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در این استان سرمایهگذاری شده است که منجر به تولید ۱۸ هزار و ۳۴۰ کیلووات برق خورشیدی شده است. این میزان تولید، نقش بسزایی در تأمین انرژی استان و کاهش کمبود برق دارد.
به منظور تشویق سرمایهگذاری بیشتر در این بخش، تسهیلات ویژه و حمایتی از سوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی (ساتبا) و ادارات مرتبط ارائه میشود. این حمایتها شامل شرایط آسان و جذاب برای جذب سرمایهگذاران در زمینهی انرژیهای پاک است.
استفاده از انرژی خورشیدی، علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست و توسعهی پایدار، مزایای اقتصادی قابل توجهی نیز به همراه دارد. این منبع انرژی تجدیدپذیر و بینهایت، هیچگونه آسیب زیستمحیطی ندارد و رویکردی نوین در جهت تامین برق پایدار محسوب میشود.
شایان ذکر است که بیشترین میزان تولید انرژی خورشیدی در ساعات میانی روز اتفاق میافتد که این امر، در مدیریت پیک مصرف برق و پایداری شبکهی برق استان بسیار مؤثر است. این موضوع به ویژه در استان قم با حدود ۶۴۰ هزار مشترک برق، از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده بهینه از این پتانسیل، آیندهای روشنتر در زمینهی انرژی برای قم رقم خواهد زد.
بیشتر بخوانید
چرا دامداران به کربنات کلسیم در جیره غذایی نیاز دارند؟
ارائه برنامههای چهارساله توسط ۷۵ دستگاه اجرایی در قم؛ تحول استان در مسیر برنامهریزی جامع
آمادهباش کامل دانشگاه علوم پزشکی قم برای خدماترسانی به زائران نوروزی