ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای در قم

وضعیت کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، چالش‌ها و راهکارها

در نشست تخصصی کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم که در فرهنگسرای جوان برگزار شد، به بررسی وضعیت بخش کشاورزی و چالش‌های پیش روی آن پرداخته شد. عمران آذرباد، مسئول این کارگروه، به ارقام قابل توجهی در خصوص اراضی کشاورزی قم اشاره کرد. از مجموع ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۶۴ هزار هکتار زیر کشت است که شامل ۴۲ هزار هکتار زمین زراعی و مابقی باغ‌ها می‌شود. میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی، باغی، شیلات و گلخانه‌ای استان نیز ۸۵۰ هزار تن برآورد شده است.

آذرباد با تأکید بر کمبود آب به عنوان مهمترین چالش کشاورزی قم، بر ضرورت تغییر الگوی کشت برای کاهش مصرف آب تأکید کرد. وی استفاده از روش‌های نوین کشاورزی و گسترش کشت گلخانه‌ای را راهکارهایی برای توسعه پایدار کشاورزی استان دانست و افزایش تولید با استفاده از گلخانه‌ها را بسیار مؤثر ارزیابی کرد. در بخش شیلات نیز، به پیشتازی قم در پرورش ماهیان خاویاری و وجود ۵۸ واحد فعال پرورش ماهیان زینتی اشاره شد و ایجاد شهرک تخصصی ماهیان زینتی را برای توسعه این بخش پیشنهاد داد.

وضعیت دامداری استان نیز از دیگر موضوعات مطرح شده بود. آذرباد با اشاره به جایگاه قم به عنوان یکی از قطب‌های دامداری، راهکارهایی چون راه اندازی واحدهای غیرفعال و اصلاح نژاد را برای افزایش تولید شیر خام و گوشت قرمز ضروری دانست.

در خصوص منابع طبیعی و آب و خاک، آذرباد بر اهمیت اجرای شبکه‌های آبیاری و زهکشی، احیای قنات‌ها و بیابان‌زدایی تأکید کرد. وی حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی را چهار وظیفه اصلی در این زمینه برشمرد. با اشاره به چهار کانون بحرانی گرد و غبار در استان ( قم، کوه نمک، منطقه مسیله و حسین آباد)، وی بر ضرورت مقابله جدی با این پدیده، بویژه در کانون بحرانی مسیله، تأکید نمود.

در ابتدای این نشست، کنعانی، دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی استان قم، محیط زیست و منابع طبیعی را یکی از سه چالش اصلی استان خواند و بر لزوم توسعه صنایع کشاورزی و اصلاح الگوهای مصرف آب تأکید کرد.

مجله خبری کانون خبری قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا