نیازمند تربیت حقوقدانان مجرب در میدان‌های نبرد بین‌الملل هستیم

در همایش بین‌المللی داوری که در دانشگاه قم برگزار شد، مصطفی فضایلی، دبیر علمی این همایش، به اهمیت دیوان داوری دعاوی ایران و ایالات متحده پرداخت. وی با اشاره به قدمت بیش از چهل ساله این دیوان، آن را نهادی کلیدی در تحولات حقوق بین‌الملل دانست که تأثیر بسزایی بر داوری‌های بین‌المللی، حقوق تجارت و سرمایه‌گذاری داشته است.

فضایلی ضمن تأکید بر اینکه این دیوان از نظر بسیاری از مشاوران و وکلای متخصص، مهم‌ترین نهاد داوری محسوب می‌شود، به گستردگی مطالعات انجام شده بر رویه‌های آن و حجم قابل توجه مقالات و کتب انگلیسی زبان مرتبط با آن اشاره کرد. وی با بیان ضرورت بهره‌گیری از آموزه‌های حقوقی غنی این دیوان در مراکز علمی و پژوهشی کشور، بر مسئولیت ایران در استفاده از این گنجینه ارزشمند تأکید نمود.

دبیر علمی همایش، دیوان داوری را فرصتی طلایی برای تربیت متخصصان مجرب در عرصه رقابت‌های حقوقی بین‌المللی دانست. به گفته وی، نیاز مبرم به کارشناسانی وجود دارد که علاوه بر تسلط علمی، تجربه عملی در میدان‌های حقوقی بین‌المللی داشته باشند. فضایلی یادآور شد که بسیاری از اساتید و وکلای بین‌المللی حاضر در دیوان، دانشجویان خود را برای کسب تجربه و دانش به این نهاد می‌آورند.

نکته قابل تامل، برگزاری اولین همایش تخصصی در این خصوص پس از ۴۳ سال از عمر دیوان است که نشان از کم توجهی گذشته به این گنجینه ارزشمند دارد. امید است این همایش، مقدمه‌ای بر برگزاری رویدادهای مشابه در آینده باشد.

کانون خبری قم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا