صنعت پرورش ماهیان خاویاری در قم، از سال 1380 آغاز به کار کرده و با تلاش مستمر پرورش دهندگان، به رشد و شکوفایی قابل توجهی دست یافته است. این استان، افتخار ثبت نخستین استحصال خاویار پرورشی در آبهای داخلی کشور را در سال 1387 به نام خود ثبت کرده و از آن زمان تاکنون، در عرصه تولید و صادرات خاویار و گوشت ماهیان خاویاری، موفقیتهای چشمگیری کسب کرده است.
موفقیتهای این صنعت، تنها به تولید محدود نمیشود؛ برخی از پرورش دهندگان قمی، به عنوان کشاورزان نمونه کشوری شناخته شدهاند و این نشان از کیفیت بالای تولیدات و تلاشهای بیوقفه آنان دارد. در حال حاضر، 9 مرکز پرورش ماهی خاویاری در قم فعالیت میکنند که ظرفیت تولید سالانهی آنها 110 تن گوشت است.
در سال 1402، استان قم 68 تن گوشت ماهی خاویاری و 190 کیلوگرم خاویار پرورشی تولید کردهاست. لازم به ذکر است که تمامی محصولات با رعایت کامل استانداردهای دامپزشکی تولید و به دلیل کیفیت بینظیر، به بازارهای داخلی و خارجی صادر میشوند.
قم در زمره استانهای پیشرو در صنعت پرورش ماهیان خاویاری قرار دارد و رتبه نهم تولید گوشت ماهی خاویاری، رتبه پنجم تولید خاویار پرورشی و رتبه چهارم تعداد مراکز پرورش ماهیان خاویاری را در سطح کشور به خود اختصاص داده است. این دستاوردها مرهون تلاش و پشتکار پرورش دهندگان و حمایت مسئولین است و نویدبخش آیندهای روشن برای این صنعت در استان قم میباشد.
بیشتر بخوانید
کشف و ضبط ۱۷ دستگاه ماینر غیرمجاز در یکی از منازل مسکونی قم
پیشرفت چشمگیر پروژه پارکینگ طبقاتی خیابان امام خمینی(ره) قم
تمهیدات شهرداری قم برای بهبود محیط زیست