صنعت پرورش ماهیان خاویاری در قم، از سال 1380 آغاز به کار کرده و با تلاش مستمر پرورش دهندگان، به رشد و شکوفایی قابل توجهی دست یافته است. این استان، افتخار ثبت نخستین استحصال خاویار پرورشی در آبهای داخلی کشور را در سال 1387 به نام خود ثبت کرده و از آن زمان تاکنون، در عرصه تولید و صادرات خاویار و گوشت ماهیان خاویاری، موفقیتهای چشمگیری کسب کرده است.
موفقیتهای این صنعت، تنها به تولید محدود نمیشود؛ برخی از پرورش دهندگان قمی، به عنوان کشاورزان نمونه کشوری شناخته شدهاند و این نشان از کیفیت بالای تولیدات و تلاشهای بیوقفه آنان دارد. در حال حاضر، 9 مرکز پرورش ماهی خاویاری در قم فعالیت میکنند که ظرفیت تولید سالانهی آنها 110 تن گوشت است.
در سال 1402، استان قم 68 تن گوشت ماهی خاویاری و 190 کیلوگرم خاویار پرورشی تولید کردهاست. لازم به ذکر است که تمامی محصولات با رعایت کامل استانداردهای دامپزشکی تولید و به دلیل کیفیت بینظیر، به بازارهای داخلی و خارجی صادر میشوند.
قم در زمره استانهای پیشرو در صنعت پرورش ماهیان خاویاری قرار دارد و رتبه نهم تولید گوشت ماهی خاویاری، رتبه پنجم تولید خاویار پرورشی و رتبه چهارم تعداد مراکز پرورش ماهیان خاویاری را در سطح کشور به خود اختصاص داده است. این دستاوردها مرهون تلاش و پشتکار پرورش دهندگان و حمایت مسئولین است و نویدبخش آیندهای روشن برای این صنعت در استان قم میباشد.
بیشتر بخوانید
بهرهبرداری از ۴۶ پروژه بخش کشاورزی قم با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومان
۲۳ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهر قم در حال اجرا است
اجرای پروژههای عمرانی با اعتبار ۲۳ هزار میلیارد تومان در شهر قم